BiTıklaİhracat Akademi

BiTıklaİhracat Akademi, e-ticaret ve e-ihracat süreçlerine dair tüm konularda, hem teorik hem de pratik bilgileri girişimcilere sunmayı hedefleyen video eğitimler içerir. BiTıklaİhracat Akademi’ye kayıt olarak online satışa dair en temel kavramlardan e-ihracat süreçlerine dair geniş bir yelpazede bilgiye ulaşabilir, kendi hızınızda öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Ücretsiz kayıt olun, öğrenmeye hemen başlayın.

Kayıt Ol

Eğitim Koordinatörü
#
Prof. Dr. Ayşegül Toker

Boğaziçi Üniversitesi, İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak başladığı 1997 yılından itibaren İnternet ve yeni teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Ayşegül Toker, yeni teknolojilerin tüketiciler ve şirketler tarafından adaptasyonu konusunda çalışmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak, yeni konuları araştırma alanlarına dahil eden Prof. Toker’in dijital müşteri etkileşimleri, dijital pazarlama, sosyal medya, konum-bazlı pazarlama, mobil pazarlama, sanal topluluklar, müşteri ilişkileri yönetimi ve e-ticaret konularında yayınlanmış birçok saygın akademik dergi makaleleri, ulusal ve uluslararası konferans bildirileri, kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır. 2011 yılında McGraw Hill tarafından basılan “Mobile Marketing: Fundamentals and Strategy” kitabının yazarlarından birisidir. Akademik çalışmalarının yanı sıra, Prof. Toker 2011-2013 yılları arasında Sosyal Medya Takımının Koordinatörü olarak Üniversitenin tüm sosyal mecralardaki varlığını ve stratejisini yönetmiştir. 2016-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Müdürlüğü görevini üstelenen Prof. Toker, girişimcilik ekosistemi ve kültürünü geliştirmek üzere projeler geliştirmiştir. Prof. Dr. Ayşegül Toker 2008-2012 yılları arasında bütçe ve stratejiden sorumlu Rektör Danışmanlığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı görevlerini aynı anda yürütmüş, 2012-2021 yılları arasında da Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı olarak görev yapmıştır. 2018 yılında başlayan Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu üyeliği ile beraber YenidenBiz Derneği Yönetim Kurulu üyeliği devam etmektedir. Dünyada 167 ülkede aynı anda yürütülmekte olan GLOBE 2020- Küresel Liderlik ve Örgütsel Davranış Etkinliği araştırma projesinin Türkiye Koordinatörü olan Prof. Toker, son yıllarda dijital pazarlama, dijital dönüşüm, sosyal medya, etkileyici insanlar (influencers), kişisel markalama ve liderlik alanlarında yürüttüğü akademik ve iş dünyasına yönelik çalışmaları ile ön plana çıkmaktadır.

Uzmanlarımız
#
H. Şafak Bozkır Aydoğmuş

Kariyerinin 9 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı bünyesinde ihracata yönelik devlet desteklerine ilişkin mevzuat hazırlanması ve uygulanması alanında KOBİ’ler ve STK’lar ile yakın temasta çalışmalarını sürdüren Aydoğmuş, son 4 yıldır e-ihracat, yeni nesil teknolojiler ve davranışsal kamu politikaları alanında çalışmaktadır. E- ihracat desteklerinin hazırlanması ile yeni nesil teknolojilerin ve davranışsal kamu politikalarının Bakanlık hizmetlerinde kullanılması amacıyla projelerin yürütülmesinde görev almaktadır. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde, yüksek lisansını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır.

Şafak Bozkır Aydoğmuş, Ticaret Bakanlığı’nda Ticaret Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

#
Yasemin Bekgöz

Yasemin Bekgöz, PwC Türkiye’de Dolaylı Vergiler ekibinde Partner olarak çalışmaktadır.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan Yasemin Bekgöz, 2007 yılında PwC Türkiye’de çalışmaya başlamış olup altı yıl vergi denetimi bölümünde çalışmıştır.

2013 yılının Nisan ayında Dolaylı Vergiler ekibine katılan Yasemin; Yatırım Teşvik Mevzuatı, e-Dönüşüm uygulamaları, Gümrük Uygulamaları, Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) ve KDV uygulamaları, konusunda bilgi ve deneyim sahibidir. e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye, YNÖKC vb. e-dönüşüm uygulamalarına geçmek veya mevcut süreçlerini optimize etmek isteyen firmaların mevcut iş ve sistem analizlerini yaparak bu uygulamaların mevzuatı kapsamında Danışmanlık ve check-up hizmetleri vermektedir. Ayrıca yerli ve yabancı sermayeli firmalara yatırım teşvik konularında destek vermektedir. Türkiye’de yatırım yapma amacıyla yola çıkan firmalara maksimum fayda ile Yatırım Teşvik Danışmanlığı hizmeti sağlamaktadır.

Kendisi, müşteri eğitimleri ve seminerlerde de görev almaktadır. Anadolu Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde “Uluslararası Ticarette Vergilendirme” dersi vermektedir.

Yasemin İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

#
Ömer Bilir

Erciyes Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Ömer Bilir, 2005 yılında PwC Türkiye bünyesine katılmış olup, Dolaylı Vergiler Bölümü’nde Partner olarak çalışmaktadır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) unvanına sahiptir.

Üretim, pazarlama, tekstil, otomotiv, otomotiv yan sanayi, gıda ve ilaç sektörlerinde tecrübesi bulunan Bilir, bu sektörlerde yer alan büyük ölçekli uluslararası ve yerel şirketlere Katma Değer Vergisi İadesi konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir.  Bilir Katma Değer Vergisi yanında vergi denetimi konusunda da tecrübe sahibidir.

Mevcut görevi kapsamında PwC Türkiye tarafından düzenlenen “Katma Değer Vergisi” ile ilgili eğitimlerde eğitimci olarak aktif görev almaktadır.

#
Dr. Ceyhun Emre Doğru

Dr. Ceyhun Emre Doğru kurumsal strateji ve ilişkiler alanında danışman, akademisyen ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. CORPERA Danışmanlık’ın yönetici ortağı olarak uluslararası şirketlere politik ve ekonomik risk analizi, kamu ile ilişkiler, stratejik karar alma ve iletişim konularında danışmanlık desteği sağlamaktadır. Aynı zamanda Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Genel Sekreterliği görevini yürütmekte olan Doğru, bu alanda Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans ve Executive MBA dersleri vermektedir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlayan Doğru, yüksek lisansını European Institute, doktora derecesini ise Koç Üniversitesi’nden almıştır. Harvard Business Review, Palgrave, FastCompany ve Dünya Gazetesi gibi çeşitli mecralarda yayınlanmış makaleleri mevcuttur.

İngilizce ve Fransızca bilen Doğru, evli ve iki çocuk babasıdır.

#
Zeynep Ege Dura

St. George Avusturya Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde devam eden Zeynep Ege Dura, aynı üniversitede İşletme Yönetimi yüksek lisansını tamamladı. 1998 yılında Coca Cola’da Pazarlama Uzmanı olarak başlayan kariyer yolculuğuna Doğuş Yayın Grubu’nda Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak devam eden Dura, BP ve Philip Morris gibi farklı sektörlerden şirketlerin pazarlama departmanlarında görev aldı. Markaların iş hacmini büyütmek için pazar ve müşteri/tüketici iç görü analizi üzerine çalışmalar gerçekleştirerek güçlendirdiği pazarlama tecrübesiyle Türk e-ticaret topluluğunun ilk üyelerinden biri oldu. Limango’da Satış Direktörü olarak başlayan e-ticaret kariyerinde müşteri dijital ayak izi analizleri üzerine çalıştı. Ardından Flo ve Defacto şirketlerinde ulusal ve uluslararası düzeyde çoklu kanal uygulamalarını hayata geçirdi.

Zeynep Ege Dura, 2018 yılından bu yana, Ticket Restaurant markası ile Türkiye’yi de yemek kartı sistemiyle tanıştıran Edenred’de Pazarlama, İş Geliştirme ve Müşteri Deneyimi Direktörü olarak görev yapıyor.

#
Yiğitcan Duran

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Yiğitcan Duran, 2015 yılında kariyerine sektöründe lider çimento üretim şirketinde uluslararası satış ve satın alma sorumlusu olarak başladı.

2020 yılında Amazon Türkiye bünyesine Satış Müdürü olarak katılan Duran, 2022 yılı itibariyle Amazon Türkiye Pazaryeri Satış Ekip Lideri ve Satıcı Performans Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir.

#
Ertuğrul Gürsesli

PwC Türkiye Uluslararası Vergi bölümünde Direktör olarak çalışmakta olan Ertuğrul Gürsesli, üretim, pazarlama ve perakende sektöründe faaliyet gösteren global ve yerel şirketlere tam tasdik hizmeti sunmaktadır.

Uluslararası ve yerel yatırımcılara vergi danışmanlığı uluslararası vergi yapılandırma konularında uzmanlaşan Gürsesli, aynı zamanda danışmanlık hizmetleri kapsamında PwC Türkiye bünyesinde pek çok satın alma ve birleşme projesinde yer almıştır.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamlayan Gürsesli, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Uluslararası Finansal Raporlama Standartları alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve MBA derecesine sahip olmuştur. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanına sahiptir.

İngilizce bilen Ertuğrul Gürsesli, evli ve bir çocuk babasıdır.

#
Sami Güzel

Sami Güzel, 18 yaşından itibaren başarılı girişimleriyle dikkat çekmiştir. 2007 yılında elektronik ticaret çözümleri şirketi Herişim’i kurdu ve sadece Türkiye’de değil yurt dışında da çok sayıda şirkete hizmet verdi. 2012 yılında, kendi alanında çok başarılı bir girişim olan Herişim Modanisa bünyesine katıldı; Sami Güzel, Modanisa ortağı ve yönetim kurulu üyesi oldu. İş hayatında sonuç odaklı çalışmaya ve analitik zekaya değer veren Sami Güzel, online perakende, e-ticaret iş geliştirme ve dijital pazarlama konularında uzun yıllara dayalı çok değerli tecrübelerin sahibidir.

#
Gülce İnceoğlu

TED Ankara Koleji mezunu olan Gülce İnceoğlu, 2017 yılında Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2017 yılından itibaren farklı şirketlerde ihracat, yurtdışı satış, hesap yönetimi ve iş geliştirme gibi rollerde görev almıştır. 2020 yılında Amazon Türkiye ekibine katılan İnceoğlu; birçok ürün kategorisinin lansmanında görev almış, Ekim 2020’den bu yana Türkiye’de yerleşik firma ve kuruluşların Amazon Avrupa mağazaları aracılığı ile Avrupa’ya e-ihracat yapmalarını sağlayan Amazon Avrupa’ya Satış ekibinde Satış Müdürü görevini sürdürmektedir.

#
Ezgi Kuzu

Lisans eğitimini işletme alanında tamamlayan Ezgi Kuzu, pazarlama ve strateji üzerine yüksek lisansını Warwick Business School’dan almıştır. 2017 yılından itibaren farklı şirketlerde pazarlama, hesap yönetimi ve satış pozisyonlarında görev yapmıştır.  2019 yılında katıldığı Amazon Türkiye bünyesinde Hesap Yöneticisi görevinde pek çok ekibe katkı sağlamaktadır.

#
Büke Horoz Önük

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği lisansı üzerine University of Kent’de Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır. Kariyerine Lojistik Uzmanı görevi ile 2016’da başlamış ve bu görevde 1 yıl süre ile bulunmuştur. E-ticarete olan ilgisi üzerine 2019 yılından bugüne kariyerine Amazon Türkiye bünyesinde devam etmektedir. Amazon Türkiye serüvenine Katalog Uzmanı olarak başlamış, bu rolde sitedeki ürünlerin katalog bilgilerinin müşterilere iyi bir deneyim yaratmasını sağlamaya destek olmuştur.

2021 yılından bu yana Pazaryeri Kampanya Uzmanı olarak Amazon satış ortaklarının, ürünlerini öne çıkarma ve müşterilere fırsatlar sunmalarında destek sağlamaktadır.

#
Ahmet Solmaz

Ahmet Solmaz PwC YMM A.Ş Dolaylı Vergiler bölümünde KDV, ÖTV, Gümrük, e-Fatura, e-Defter danışmanlıkları gibi alanlarda çeşitli pozisyonlarda görev yapmıştır. 2019 yılı itibariyle de PwC bünyesinde tüm vergi konularında teknoloji çözümleri üreten bir ekibin kurulması ile birlikte, bu ekibin koordinatörü olarak görevlendirilmiştir.

Vergi Teknolojileri alanında Veri Analitiği, Uygulama Geliştirme, Web, Proje Ofisi ve ERP (SAP ve MS Navision & Dynamics) ekipleri ile birlikte, vergi ve muhasebe alanlarındaki dijital dönüşüm konularda çeşitli ürün ve hizmetler sunmaktadır. Ayrıca şirketlerin vergi, finans ve muhasebe alanında çalışanlarının dijital yetkinlik gelişimlerine yönelik programlar tasarlamaktadır.

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde tamamlamıştır. İngilizce bilen Solmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

#
Faruk Uzun

İşletme ve sosyoloji alanında eğitim alan Faruk Uzun, 2013 yılından itibaren dijital pazarlama, hesap yönetimi, ürün yönetimi ve satış rollerinde görev almıştır. 2018 yılında Amazon Avrupa ekibine katılan Uzun, Amazon Türkiye lansmanı da dahil olmak üzere Lüksemburg ve Türkiye’de 10’dan fazla proje lansmanına katkı sağlamıştır.

Uzun şu anda Amazon Advertising organizasyonunda Reklam Satış Müdürü olarak görev yapmaktadır.

#
İpek Okucu Taftalı

İpek Okucu Taftalı, GSG Avukatlık Ortaklığı’nda ticaret hukuku alanında Kıdemli Avukat olarak çalışmaktadır.

Başta Ticaret Hukuku ve Kişisel Verilerin Korunması Hukuku olmak üzere hukukun farklı alanlarında tecrübe sahibidir. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok şirketin Türk ve Avrupa Birliği veri mahremiyeti mevzuatlarına uyum projelerinde yer almıştır. PwC Business School kapsamında kişisel verilerin korunması ve elektronik ticaret hukuku ile ilgili eğitimler vermektedir. Şirketlerin başta Türk Ticaret Kanunu olmak üzere geçerli diğer Türk hukuk kuralları ile uyumuna ilişkin projelerde görev almış ve enerji, tekstil, sigorta ve üretim gibi değişik sektörlerde gerçekleştirilen hukuksal inceleme projelerine katılmıştır. Bunun yanında yabancı yatırımcıların Türk piyasasına girişinde bu şirketlere danışmanlık sağlamış ve çeşitli gayrimenkul ve sigorta projelerinde yer almıştır.

Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamış, yüksek lisans derecesini ise Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden almıştır. “6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca Anonim Şirketlerde İmtiyaz” konusunda yazmış olduğu bir kitabı bulunmaktadır. İstanbul Barosu üyesidir.

İngilizce bilen İpek Okucu Taftalı, evli ve bir çocuk annesidir.

#
Gurur Tulgar

Gurur Tulgar ithalat, ihracat, gümrük ve dış ticaret işlemleri, KDV, ÖTV, GEKAP ve vergi teknolojileri alanlarında danışman olarak çalışmaktadır.

PwC Türkiye Dolaylı Vergiler bölümünde Kıdemli Müdür olarak hem yerli hem de çok uluslu şirketler için ithalat, ihracat, gümrük ve uluslararası ticaret mevzuatına uyum, sınıflandırma, ekonomik etkili gümrük rejimleri, gümrük kıymeti, menşe, serbest ticaret bölge uygulamaları ve gümrük vergileri gibi pek çok gümrük ve uluslararası ticaret projesinde çalışmıştır.

Bunlara ek olarak gümrük denetimi, soruşturma, uyuşmazlık, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası ve gümrük ve dış ticaret işlemlerinin optimizasyonu ve ERP sistemi içerisine entegrasyonu gibi birçok teknoloji projelerinde etkin görev almıştır. Tulgar ayrıca KDV, yatırım teşvikleri, ÖTV ve GEKAP konularında deneyime sahiptir. ÖTV danışmanlığı, iadesi, süreç analiz ve geliştirmesi ile teknoloji projelerini yürütmüştür.

Bunların yanı sıra, Gurur Tulgar, 2 yıl süre ile PwC Malezya’da görev almıştır. Kuala Lumpur’daki görevi süresince uzak doğu, güney doğu Asya ve pasifik bölgesi dış ticaret konuları üzerine çalışmış, Bilişim ve İletişim, Teknoloji ve Hızlı Tüketim Malları sektörlerindeki firmalar için tedarik zinciri yönetimi, Yarı iletkenler, Havacılık ve Tekstil sektörlerindeki firmalar için Serbest Ticaret Anlaşmaları stratejisi ve Tüketim Malları ile Petrol ve Gaz sektörlerindeki firmalar için etkili ithal fiyatlaması ve kıymet projelerinde görev yapmıştır.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlayan Tulgar, yüksek lisans eğitimlerini CIFE European Institute ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde tamamlanmıştır.

İngilizce bilen Tulgar, evli ve iki çocuk babasıdır.

#
Özgün Yanık

Lise eğitimini Robert Kolej’de, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. 2017 yılından beri dijital pazarlama, proje yönetimi, hesap yönetimi ve satışa ilişkin rollerde görev almıştır. 2 yıl boyunca yapı malzemeleri sektöründe 15’ten fazla ülkenin ihracat kanallarını yönetmiş, ardından da Amazon Türkiye ekibine katılmıştır.

 

2020 yılından bu yana Hesap Yöneticisi olarak Amazon Lojistik, Amazon Hizmet Sağlayıcı Ağı, Kolay Gönderi gibi farklı projelerde aktif rol üstlenmektedir.

#
Yağız Tarık Hacıalioğlu

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlamış,

eğitim hayatına Galatasaray Üniversitesi MBA programı ile devam etmektedir.

2017 yılından itibaren endüstri ve inşaat teknolojileri üreten global bir firmada satış yöneticiliği ve ürün müdürlüğü yapmıştır.

 

Satış ve pazarlama alanındaki deneyimlerinin ardından, 2021 yılında katıldığı Amazon Türkiye bünyesinde Satış Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

#
İbrahim Can Koç

İbrahim Can Koç, lise eğitimini Avusturya Lisesi’nde, lisans eğitimini ise Viyana Teknik Üniversitesi’nde “Bilişim Sistemleri Mühendisliği” alanında tamamlamış, sonrasında ise Bilgi Üniversitesi’nde “Dijital Pazarlama” ve Koç Üniversitesinde “MBA” masterlarını tamamlamıştır.
2009 yılında, perakende sektöründe başladığı iş hayatı, Türkiye ve Avrupa’dan sorumlu olarak olarak e-ticaret ve dijital pazarlama alanlarında devam etmiş, akabinde hızlı tüketim ürünleri sektöründe uluslararası markaların globalden sorumlu Dijital Pazarlama Müdürü olarak görev almıştır. 2019’dan bu yana ICK Consulting firmasının kurucusu olarak sektörün önde gelen şirketlerine dijital pazarlama ve e-ticaret konularında danışmanlık vermekte olan Koç, aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi’nde eğitmenlik yapmakta ve KOBİ’lere hizmet veren Wawsome isimli teknoloji start-up’ının CEO’luğunu üstlenmektedir.

#
Oğuz Ali Yiğit

Anadolu Üniversitesi’nde Ekonomi ve Web Tasarımı Kodlama eğitimi alan Yiğit, üniversite yılları boyunca kendini dijital pazarlama, e-ihracat, ve pazarlama alanında geliştirdi. Mezuniyetinin ardından kariyerine bölgesinde lider bir uluslararası sağlık organizasyon şirketinde Faturalandırma Sorumlusu olarak başladı. OAY Marketing Ltd. şirketini kurarak e-ticaret ve pazarlama alanında bireysel deneyimler kazandı.
2021 yılı itibariyle, yeni nesil e-ticaret altyapısı hizmetleri sunan ikas bünyesine katıldı. Müşteri Destek ile Satış ve Pazarlama bölümlerinde görev alan Yiğit, halen İş Geliştirme Uzmanı olarak ikas bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

#
Göksun Bayrak

Göksun Bayrak, Dhl Express Türkiye’de son 2 yıldır E-ticaretten sorumlu Endüstri
Müdürü olarak çalışmaktadır.

Kariyerine 2011 yılında Dhl Express Operasyon Gümrük biriminde başlayan
Göksun daha sonrasında Satış sonrası birimlerinde yurtdışı lojistik sorunları ve
yurtdışı gümrükleri üzerine çalıştı.

Daha sonrasında yine Dhl Express içinde bölge satış müdürü ve Global
hesapların yönetiminden sorumlu özel müşteri müdürü görevlerinde bulundu.

Göksun ayrıca yurtdışı gümrük sistemleri, gümrük vergilendirme süreçleri,
lojistik çözümlerinin yanı sıra e-ticaret tarafında entegrasyon ,yazılım ve
sistemleri konusunda bilgi sahibidir.

Birçok İlimizin Ticaret odaları, bölge ihracatçılar birliklerine e-ticaret ve lojistiği
hakkında eğitim ile sunumlarını gerçekleştirdi.

Bununla birlikte 2022 yılında E-ticaret ve Lojistiği hakkında Yeditepe
Üniversitesinde Dhl bünyesinde Marka dersleri vermiştir.

Lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme bölümünden tamamlayan
Göksun İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

#
EceEğridere Gür

Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü bitirdim. Meslek hayatıma ilaç ve medikal sektöründe pazarlama ve satış alanında farklı şirketlerde deneyimler kazanarak başladım. E-ihracat süreçlerine Ebebek’te Trendyol, Amazon, Bringly.ru, AliExpress gibi yurtiçi ve yurtdışı platformların hesaplarını yöneterek dahil oldum. Sonrasında AliExpress İş Geliştirme Müdürü olarak 10.000’den fazla Türk satıcının AliExpress üzerinden 200’den fazla ülkeye eihracat sürecine başlamasına ve satış süreçlerini geliştirmesine katkıda bulundum. Satıcıları eihracat konusunda bilgilendirmek amacıyla kurduğumuz AliExpress Üniversitesi için videolar, sunumlar ve web seminerleri dahil, yüzü olduğum 300’den fazla eğitim kaynağı oluşturdum.
Şu anda, Türkiye’nin sınır ötesi e-ticaret ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan kurucu ekibinde yer aldığım, Ticaret Bakanlığı tarafından eihracat konsorsiyumu statüsüne sahip MegaMerchant firmasında Satış Süreçlerine Liderlik ediyorum.  Amazon UK-DE-Europe-US, AliExpress, Etsy, Ebay, Otto ve Walmart gibi 10’dan fazla küresel platformun yönetimini gerçekleştirerek, önemli Türk markaları ve KOBİ’lerle işbirliği yaparak marka ve ürünlerinin global yolculuğuna destek oluyorum.

#
Engin Sezgin
Engin Sezgin’in e-ticaret serüveni, 2003 yılına kadar uzanan bir deneyimin ötesinde bir başarı hikayesi barındırmaktadır. İlk adımını Ideefixe.com’da Teknoloji Departmanı Koordinatörü olarak attığında, Türkiye’nin erken dönem e-ticaret girişimi olan ideefix.com‘un aylık geliri sadece 7,000 Türk Lirasıydı. Ancak, Engin Sezgin’in liderliğinde geçen bir yılın sonunda bu gelir, aylık 1 milyon dolarlık önemli bir seviyeye yükselmiştir.
Çin’deki ticari gezileri, sadece bir adım değil, aynı zamanda bir vizyonun başlangıcı olmuştur. 2006-2009 yılları arasında Çin’de Türk şirketlerinin ticaret süreçlerini yönetmiş ve bu deneyim, Engin Sezgin’i Propars’ı geliştirme kararı almaya yönlendirmiştir.
Son 10 yıldır, Propars’ın kurucu ortağı olarak, küresel başarıya giden yolda işletmelerin yanında durmaktadır. Avrupa’nın en büyük oto aksesuar satıcısı, Amerika’da en fazla takı ürünleri satıcısı ve Amerika’nın en büyük halı satışı yapan Türk firmaları gibi sektör liderleri, Engin Sezgin’in birebir danışmanlık ve özel teknoloji destekleri sayesinde e-ihracat alanında zirveye ulaşmışlardır.
Engin Sezgin, işletmelerin e-ihracat süreçlerini uçtan uca yönetebilmeleri için stratejik bir vizyonla hareket etmektedir.